sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Marmeladitäytteiset muffinssit

Näitä on minun jo pidempään pitänytkin tehdä, mutta vasta nyt sain aikaiseksi. Ohje on alunperin eräästä kirjasta, mutta olen sitä muokkaillut ja muutellut enemmän itselleni sopivaksi. Oikein hyviä ja raikkaita muffinsseja! Harmittaa vaan, että kuvasta ei tullut niin hieno kuin suunnittelin, mutta koska vasta harjoittelen ruokien kuvaamista, kuvan laatu kai annetaan anteeksi :)


12 kpl muffinsseja

90 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
185 g sokeri
2 kananmunaa
2 rkl appelsiininkuoriraastetta (mahdollisimman hienoa)
1,8 dl maitoa
315 g vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
paistonkestävää marmeladia (itse käytin mansikkamarmeladia)

1. Laita uuni lämpenemään n. 175 asteeseen.

2. Vatkaa voi ja sokeri isossa kulhossa. Lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan rivakasti vatkaten. Lisää maito ja appelsiininkuoriraaste seokseen.

3. Sekoita vehnä- ja leivinjauhot keskenään. Lisää kosteisiin aineksiin ja hämmennä. Taikina saa jäädä vähän kokkareiseksi, joten älä sekoita liian tasaiseksi.

4. Lusikoi muffinssivuokien tai muffinssipellin kolojen pohjalle kunnon nokare taikinaa. Lisää päälle marmeladia oman maun mukaan, ei kuitenkaan koko vuokaa täyteen.

5. Jaa loput taikinasta vuokiin, mutta älä täytä vuokia aivan täyteen.

6. Paista muffinsseja n. 20-25 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää jää taikinaa. Anna muffinssien jäähtyä muutama minuutti pellillä ja siirrä ne sitten jäähtymään mieluiten ritilän päälle.


Nämä muffinssit ovat ihanan appelsiinintuoksuisia ja raikkaita. Näihin käy oikeastaan minkämakuinen marmeladi tahansa. Itse tein mansikkamarmeladista, joka sopiikin tähän todella hyvin, mutta myös esim. appelsiinimarmeladia voi käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti